Multe instituţii culturale sunt neproductive, spune Romeo Pop, consilier în Primăria Capitalei.Din 6.500 de angajaţi ai Primăriei Generale a Capitalei, trebuie să rămână doar 4.391, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 63.
Termenul dat de Primăria Capitalei celor 13 directori de teatre din Bucureşti, pentru a prezenta listele cu persoanele disponibilizate din instituţiile pe care le conduc, s-a amânat până luni.
Mai citiţi şi:
Un priveghi pentru toate gusturile
Nu mai puţin de 430 de oameni trebuie disponibilizaţi din cei 1.417 angajaţi ai teatrelor bucureştene, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 63, care impune reducerea cu 34% a angajaţilor. Nu s-a realizat însă o evaluare corectă a activităţii fiecărei instituţii în parte, pe criterii de performanţă, ci acest procent de disponibilizare se aplică, la grămadă, tuturor teatrelor.
Directorii nu se supun
Unele instituţii au o performanţă deosebită, cum ar fi Odeon, Comedie, Bulandra, Metropolis, în vreme ce, de cele mai multe ori, nivelul calităţii spectacolelor de la teatrele Nottara, Mic şi Foarte Mic sau „Constantin Tănase" lasă mult de dorit.
De asemenea, Teatrul Excelsior, condus de maestrul Ion Lucian, se află în reparaţii de câţiva ani şi nu justifică plata celor 37 de angajaţi. „Primarul Oprescu greşeşte, taie otova şi nu se uită la activitatea şi performanţa fiecărei instituţii în parte", spune Romeo Pop, consilier general din partea PDL, în Comisia de Cultură din Primăria Capitalei.
În întâlnirea de ieri de la Teatrul Odeon, directorii de teatre din Bucureşti, printre care Dorina Lazăr, George Ivaşcu şi Mircea Diaconu, au hotărât să nu se supună deciziei ordonanţei şi să trimită fiecare în parte o scrisoare de protest adresată lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. „Procentul de 34% este exagerat, noi nu putem funcţiona în aceste co