Dacă cererile de debranşare vor continua să curgă, vor mai funcţiona doar centralele de cartier. Autorităţile locale spun că toată lumea va avea căldură, indiferent dacă CET Nord va mai fi sau nu în funcţiune la, iarnă. Cât vor scoate din buzunar cei care rămân racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, nimeni nu ştie. Cert este că cel mai puţin vor plăti piteştenii care şi-au montat centrale de apartament.
De la începul verii şi până acum, 3200 de piteşteni au depus cereri de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare. Autorităţile locale iau în calcul renunţarea la CET Nord în cazul în care solicităteile în acest sens vor continua să se adune.
„Dacă numărul celor rămaşi racordaţi la Serviciul Public de Termoficare va scădea considerabil vom fi nevoiţi să oprim CET Nord . Asta nu însemnă că cei care vor rămâne branşaţi la sistemul centralizat de termoficare vor tremura de frig. Vom căuta soluţii astfel încât toată lumea să aibă căldură. Una din variante este racordarea celor nedebranşaţi la centralele de cartier date în funcţiune, iar acolo unde este vorba de o distanţă foarte mare până la centralele deja existente, să realizăm unele noi.”, spune primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
Municipalitatea a învestit anul trecut şi în prima parte a acestui an 3,7 milioane de lei în realizarea noilor centrale de cartier care, teoretic, ar trebui să le asigure piteştenilor un confort termic mai bun la un tarif care să nu mai includă şi pierderile de pe reţea ca în cazul agentului termic livrat de CET.
Cinci dintre ele, realizate prin transforamarea punctelor termice 601, 602, 603, 604 şi 610 din Trivale în central de cvartal, abia au fost finalizate şi au fost gândite să deservească 3200 de locuinţe. Ca şi celelalte centreale de cartier date anul trecut în folosinţă ( destinate altor 1500 de apartamente din Prundu şi Trivale), noi