Trei craioveni au fost deferiţi justiţiei după ce au fost prinşi în momentul în care se pregăteau să pună pe picioare o reţea de falsificare a cardurilor bancare ale olandezilor. Doi sunt încă după gratii, în timp ce al treilea a fost făcut scăpat de judecătorii Tribunalului Dolj.
În luna februarie 2010, procurorii DIICOT au aflat că în Craiova îşi are „baza“ o grupare infracţională ce se ocupă cu montarea de aparatură pe bancomate din Germania, Italia şi SUA, în vederea copierii datelor şi clonării unor carduri bancare. Potrivit informaţiilor deţinute de oamenii legii, şeful grupului ar fi Marinel Viorel Costăchioiu, zis Manole, de 36 de ani, din Craiova, care deţinea aparatura necesară copierii şi falsificării cardurilor bancare. Despre Costăchioiu se ştia şi că fusese plecat o vreme prin străinătate, de unde revenise cu ceva bani (aproximativ 50.000 de euro), pe care îi cheltuise cu diverse persoane care îi cunoşteau îndeletnicirile, iar în cursul lunii martie urma să plece din nou peste hotare, pentru alte activităţi infracţionale.
Aparatură pentru „Amste“
Pe baza acestor informaţii, anchetatorii au obţinut mandat pentru ascultarea telefoanelor celui vizat. Aşa au aflat procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată că şeful bandei urma să trimită „un băiat cu autobuzul“ la „Amste“. Era vorba despre Cornel Codruţ Badea, de 20 de ani, din Craiova, care tocmai se pregătea să plece cu un autocar către Amsterdam.
Autocarul Atlassib care îl ducea pe acesta către Olanda în ziua de 3 martie a fost oprit la marginea Aradului de poliţişti. În rucsacul pe care acesta îl avea cu el au fost găsite printre haine mai multe dispozitive electronice specifice activităţii de skimming (cititoare de carduri, camere video miniaturale, diverse circuite electronice, dar şi mai multe carduri bancare). Badea a declarat că Marinel Viorel Costăc