Eugen Gheorghe, ofiţerul de presă al echipei Gloria Bistriţa, face parte din acei oameni pentru care viaţa se învârte în jurul unor idei mari. După ce a venit la Bistriţa, a pus la punct primul site oficial din istoria de 100 de ani al grupării de fotbal bistriţene.
Una dintre acestea face referire la fotbal şi la toate cele ce se învârt în jurul acestui fenomen. Despre fotbal spune că a auzit şi văzut în urma cu vreo 25 de ani, la Câmpina, unde era un fan înfocat al echipei din localitate, Poiana: „ Tata m-a dus prima dată la un meci de forbal, poate la cinci sau la şase ani. Toată Câmpina venea în vremurile acelea la meciuri, aveam o echipă bună pentru Divizia B. Alte timpuri, altfel de fotbal", mai spus ofiţerul de presă al Gloriei Bistriţa. Povesteşte că aşa i-a arătat copilăria: „Nu am învăţat să joc foarte mult fotbal, aşa ca pentru amatorii din curtea şcolii, dar, marea mea plăcere era să comentez meciurile de fotbal ce erau date la radio, meciuri de Divizie A sau B. De pe la 10 , eventual 11 ani am început să-mi fac fişe de meciuri, cu jucători, istoricul echipei oaspete, curiozităţi despre jucătorii mai cunoscuţi, aşa ca pentru un comentariu profesionist", spune Eugen Gheorghe.
Cu fotbalul mare s-a întâlnit pe la 15 ani, iar asta datorită „unchiului Puiu", care locuia în Drumul Taberei, în apropierea de Ghencea: „ Se ştie cum e acolo, în Taberei. Steaua a ca şi o religie, totul se învârte în jurul acestei echipe, se trăieşte şi se respiră roş-albastru", mărturiseşte Eugen Gheorghe. A început să scrie despre fotbal în „Steaua Sport Magazin", iar după ce a terminat liceul a plecat la Bucureşti, la facultate: „ Mi-a plăcut limba română şi cea engleză, aşa că am dat şi intrat la litere, dar ştiam că nu voi putea deveni un profesor renumit. Mi-a plăcut în facultate, dar mult mai bine era pe stadion. Aşa că, în ultimul an, am început să scr