Chiar din primele ore ale dimineţii, zeci de tineri moldoveni au venit la oficiul consular de la Chişinău pentru a depune dosarele pentru studii în România. Surpriză însă! Au aflat că nu vor fi lăsaţi să intre pentru că, primele dosare preluate vor fi cele ale studenţilor din sudul ţării şi a nu celor de la Chişinău, cum se anunţase, transmite corespondentul RFI la Chişinău, Valeria Viţu (audio).
Chiar din primele ore ale dimineţii, zeci de tineri moldoveni au venit la oficiul consular de la Chişinău pentru a depune dosarele pentru studii în România. Surpriză însă!
Au aflat că nu vor fi lăsaţi să intre pentru că, primele dosare preluate vor fi cele ale studenţilor din sudul ţării şi a nu celor de la Chişinău, cum se anunţase, transmite corespondentul RFI la Chişinău, Valeria Viţu (audio).
La poarta Consulatului de la Chişinău am întâlnit mai mulţi tineri, veniţi de alte localităţi. Unii păreau chiar supăraţi pentru că nu au fost anunţaţi că nu pot depune actele. Alţii însă sunt dispuşi să vină şi în weekend la oficiul consular, când se va da startul admiterii, doar ca să ajungă să înveţe în România, pentru că spun ei, este o ţară care oferă multe oportunităţi.
Primii tineri care pot depune dosarele pentru studii la o instituţie din România, sunt cei de la Cahul, din sudul R.Moldova. Începând de miercuri, 21 iulie şi până pe 23, ei pot depune actele la Universitatea Bogdan Petriceicu –Haşdeu.
După care, vor urma abiturienţii din Chişinău, dosarele lor fiind preluate în perioada 24-29 iulie la consulatul român. În capitala de nord a ţării, la Bălţi, tinerii pot veni cu actele pentru studii timp de două zile - 30 şi 31 iulie. Dosarele tinerilor moldoveni sunt examinate de o comisie specială a Ministerului Educaţiei de la Bucureşti.
România va oferi în acest 2.150 locuri de studii pentru tinerii din R.Moldova. Totuşi, se iau măsuri ca a