Mureşeanul este cercetaş de zece ani şi iubeşte drumeţiile. Muntele îi oferă bucurii pe care cu greu le poate exprima în cuvinte.
Pentru Cătă, cum îi spun prietenii, natura a reprezentat întotdeauna un element de care se simţea foarte apropiat. „Din copilărie am fost fascinat de pădurea aflată în imediata apropiere a blocului în care locuiam şi mergeam ori de câte ori puteam cu prietenii, vecinii de atunci. Odată intrat la Cercetaşi am fost prima dată într-o drumeţie, în Munţii Bucegi, pe Vârful Omu şi ăsta a fost adevaratul început", spune tânărul.
„Cercetăşia" i-a ocupat astfel mare parte din ultimul deceniu de viaţă.
Coordonator al Festivalului Luminii
Pasiunea cu care s-a implicat în fiecare proiect al Cercetaşilor României l-a ajutat să îşi modeleze personalitatea. „Sunt cercetaş din 18 martie 2000. O profesoară care-mi suplinea diriginta vorbea cu nişte elevi despre acest lucru şi, prinzând discuţia din mers, am intrat în grupul ce urma să participe la întâlnirea viitorilor cercetaşi.
Am avut mai multe responsabilităţi de-a lungul anilor, dar ca sa fac referire la una dintre ele, recentă, mentionez un proiect care a urmărit tot educatia non-formală a tinerilor cercetaşi, dar a fost adresat şi locuitorilor din 11 oraşe din ţară, inclusiv Târgu-Mureş.
Proiectul s-a numit simbolic «Festivalul Luminii» şi am avut plăcerea să-l coordonez la nivel naţional. În oraşul nostru, Festivalul a urmărit redescoperirea bucuriei din lucrurile mărunte prin iluminarea cu 5.000 de lumânări a Parcului Cetăţii, în data de 13 martie"
Aventuri extreme în munţi
Cătă ar putea povesti la nesfârşit despre drumeţiile făcute alături de prietenii săi în munţii din România. Dar una dintre ele, de acum doi ani, l-a impresionat peste aşteptări. „Eram într-o drumeţie în Munţii Călimani, din Bistriţa, în zona lacului Colibiţa, spre Vârful Bistricio