Evenimentele care au loc în oraş, de la festivaluri la aniversări, precum şi turiştii sosiţi în perioada vacanţei de vară echilibrează afacerile unităţilor deschise în primăvară la Cluj.
La trei luni de lavalul de inaugurări din primăvară, proprietarii de restaurante se declarămulţumiţi de activitate, chiar dacă nu au identificat încă regulile după carele vin clienţii. Julia Peter,proprietar al restaurantului Via, consideră că ar fi necesară o mai bunăpromovare a zonei recent amenajate pentru pietoni din apropierea Zidului Cetăţii. “Restaurantul merge bine,deşi acum este o perioadă mai dificilă. Oamenii pleacă din oraş, e perioadaconcediilor. Noi avem o problemă în zonă, care e, cumva, în afara circuituluituriştilor. Aceste străzi s-au amenajat, au fost pavate, au apărut restauranteşi totuşi e prea multă linişte”, spune Peter. Pe modelul PieţeiMuzeului, s-ar putea pregăti evenimente sau târguri care ar anima zona şi aratrage lumea pe străduţele reamenajate, apreciază aceasta. “Sunt zile foartebune şi altele mai slabe. Principalul avantaj este terasa, care se umple înfiecare zi. O parte importantă a activităţii o reprezintă evenimentele:aniversări, căsătorii civile, botezuri”, explică proprietarul. Restaurantul vafi închis în perioada concediilor şi redeschis la finalul lui august. Acestafuncţionează într-o clădire- monument istoric, restaurată. Conducerea Corso,amplasat în Piaţa Unirii, crede că activitatea este în grafic, cu aşteptărilestabilite înainte de inaugurare. “Nu e nicio regulă privind activitatea: chiarşi în weekend se poate ca uneori să fie plin şi altă dată gol. Am constatat căavem mulţi turişti, fiind localizaţi în această zonă, şi mă bucur că vine exactgenul de lume la care ne-am aşteptat noi, ca vârstă, nivel de pregătire,venituri. Avem foarte mulţi clienţi stabili, care se întorc. Asta este oconfirmare că ne-am orientat bine când am gândit bis