Premiera absolută în lumea politică franceză. Preşedintele Nicolas Sarkozy a prezidat miercuri un consiliu de miniştri, la care a participat în premieră şi un ministru german. Este vorba de responsabilul de la finanţe, Wolfgang Schäuble, care şi-a prezentat punctul de vedere în privinţa unor importante dosare şi reforme preconizate în Europa.
Premiera absolută în lumea politică franceză. Preşedintele Nicolas Sarkozy a prezidat miercuri un consiliu de miniştri, la care a participat în premieră şi un ministru german.
Este vorba de responsabilul de la finanţe, Wolfgang Schäuble, care şi-a prezentat punctul de vedere în privinţa unor importante dosare şi reforme preconizate în Europa.
Prezenţa sa la Paris, la acest consiliu este, însă, în primul rând un simbol, după cum tot un simbol a fost participarea, pe 31 martie, a doamnei Christine Lagarde, ministrul francez al economiei, la un consiliu de miniştri german la Berlin.
Franţa şi Germania doresc, prin aceste iniţiative, să demonstreze că înţeleg să continue strânsa lor cooperare în materie de construcţie europeană, în ciuda unor divergenţe apărute pe fond de criză economică.
"Interdependenţa economică, comercială, industrială şi financiară dintre Franţa şi Germania este deosebit de puternică", a declarat la Paris şeful statului francez, rezumînd într-un fel destinul celor două ţări.
Atât Parisul cât şi Berlinul mai consideră că pe umerii lor apasă de fapt sarcina instituirii unei guvernanţe economice a Europei. Fără propuneri interesante şi curajoase venind din partea Parisului şi a Berlinului, şi fără exemple concrete, acest obiectiv, crearea unei guvernanţe economice comune, riscă să rămână literă moartă. De unde şi aceste consilii de miniştri la Berlin cu invitaţi francezi şi la Paris cu invitaţi germani.
Nicolas Sarkozy a mai pledat astăzi pentru o convergenţă fiscală între P