Comandoul condus de generalul Victor Atanasie Stănculescu a aterizat la clubul Steaua puţin după lăsarea întunericului. Când toată lumea credea că lucrurile s-au limpezit, până la înhumarea cuplului Ceauşescu au mai avut loc câteva evenimente.
„Protocolul" de după execuţie
Ajunşi la stadionul Ghencea, oamenii lui Stănculescu au fost invitaţi la masă de fostul mare handbalist Cristian Gaţu, care făcea parte din conducerea clubului Steaua. Atunci şi-au adus aminte că e ziua de Crăciun.
Colonelul Ion Baiu, cel care a filmat procesul şi cea mai prins din execuţie, îşi amintea în faţa Comisiei Senatoriale „Decembrie 1989": „Când am ajuns la Ghencea, militarii de acolo ne-au servit cu ce aveau ei de mâncare şi ne-au dat şi câte un whisky. Atunci mi-am zis: «Uite că le facem şi parastasul!»".
Procurorul Dan Voinea susţine că masa de după execuţie a fost una copioasă. Înaintea şpriţului, gazdele de la stadion au aflat şi despre execuţia soţilor Ceauşescu. „Cristian Gaţu era comandantul color care apărau stadionul de terorişti. Acolo, la Ghencea, era o masă rotundă. Stănculescu şi Voican Voiculescu erau deja instalaţi la masă.Noi am ajuns mai târziu, pentru că elicopterul a zburat într-un motor. Şi ne-au servit oamenii ăia cu brânză, salam, ne-au dat şi câte o friptură cu piure de cartofi şi ne-au dat să bem vin negru. Cristian Gaţu a venit şi cu nişte sticle de whisky. Era o noutate pe atunci".
Unii cu şpriţul, alţii cu paza
În timp ce în sala de festivităţi a clubului Steaua i se făcea „parastas" lui Ceauşescu, afară, pe terenul de atletism din spatele tabelei de marcaj a stadionului de fotbal, paraşutiştii rămăseseră lângă „colete". Aşteptau să vină o maşină de la Spitalul Militar pentru a prelua cadavrele, aşa cum promisese Stănculescu.
Căpitanul Ionel Boeru îşi aminteşte: „Se însera şi se şi trăgea dinspre unitatea de pe Antiaeriană