În urmă cu un deceniu, staţiunea Băile Lipova era doar o ruină de unde oamenii au furat tot ce au putut. Acum, are un camping la nivel european. În fiecare an, aici sosesc turişti de pe întreg continentul.
La doar trei kilometri de oraşul Lipova, situat în apropierea Podgoriei Aradului, se află Staţiunea Băile Lipova, care s-a dezvoltat spectaculos, deşi în urmă cu zece ani de zile era doar o ruină de unde oamenii au furat tot ce au putut. Apa minerală locală a fost descoperită de ciobani la începutul secolului al XIX-lea. Calităţile apei se conservă cel puţin şase luni de zile, timp în care apa rămâne cu un gust proaspăt. În perioada interbelică, Casa Regală a României a ales să consume apa minerală de la Lipova. Staţiunea a fost construită în urmă cu peste 100 de ani, în apropierea izvoarelor cu apă minerală, care erau valoficate în tratamente medicale. Dar, în primii ani după Revoluţie, staţiunea a ajuns în paragină.
Nimeni nu mai credea că la Lipova băile vor mai funcţiona vreodată. Însă staţiunea a fost repusă în funcţiune de un investitor român. Constantin Miloş a constatat că din vechile pavilioane nu mai poate face aproape nimic şi a reconstruit infrastructura turistică. El a luat modelul maghiar al băilor şi s-a concentrat pe partea de agrement. Campingul său este la nivel european şi în fiecare an aici sosesc turişti din toată Europa. Bungalow-urile sunt foarte bine dotate, iar ştrandul cu apă termală atrage turişti. Acum există trei terase, săli de conferinţe şi pentru diverse ocazii, care au peste 500 de locuri.
Icoana făcătoare de minuni de la Radna
Din Staţiunea Băile Lipova, turiştii merg pe la Bazarul turcesc din Lipova şi apoi trec Mureşul şi ajung la Mănăstirea catolică Maria Radna. Puţini sunt cei care ştiu că prima biserică a fost construită la Radna în 1520. În anul 1695 ea a fost incendiată de tru-pele otomane. Din incen