Cramele Recaş au devenit, în ultimii ani, un punct de atracţie pe harta agroturismului vitivinicol din zona Banatului. Programele de agroturism cuprind fie vizite în viticultură, fie doar în vinificaţie şi se finalizează cu mult aşteptatele degustări şi mese.
Podgoria de lângă Timişoara a fost inclusă, pentru prima oară, în programele evenimentelor organizate în oraşul de pe Bega în urmă cu cinci ani, când turiştii au fost invitaţi la o plimbare pe drumul vinului, începută în cultura de viţă-de-vie şi încheiată cu o degustare în crama răcoroasă din subsolul staţiunii de vinificaţie. De atunci, anual, peste 15.000 de turişti vin să deguste licorile albe, roşii şi rosé rezultate din alchimia strugurilor culeşi de pe dealurile Recaşului. „Avem avantajul că suntem aproape de Timişoara, la 20 de kilometri, iar majoritatea evenimentelor din oraş se finalizează cu degustare la Cramele Recaş. Programele de agroturism vitivinicol cuprind fie vizite în viticultură, fie doar în vinificaţie şi se finalizează cu mult aşteptatele degustări şi mese. Intenţionăm să investim într-un hotel în zonă, cu o capacitate de cazare de 24-25 de camere, însă încă nu am demarat acest proiect, suntem în faza studiului de fezabilitate", spune directorul Cramelor Recaş, Gheorghe Iova.
Anul trecut, societatea de vinificaţie a introdus o noutate absolută în domeniul păstrării vinurilor în condiţii prielnice păstrării buchetului original. Este vorba despre înfiinţarea unei "trezorerii" pentru vinuri alese, destinată amatorilor de vinuri bune. Pe unul dintre coridoarele cramei au fost montate 100 de boxe speciale cu suporţi pentru sticle, prevăzute fiecare cu chei proprii şi etichete, la fel cum sunt seifurile din bănci. Oricine doreşte să păstreze o băutură aleasă în condiţii de temperatură şi umiditate adecvate, la nu mai puţin de nouă metri sub nivelul solului, poate să închirieze u