Inspectorii Asociatiei Industriei Muzicale din Romania (AIMR), care reprezinta producatorii de muzica, au strans probe in luna iunie din acest an impotriva a 40 de internauti utilizatori de DC++, care prin intermediul acestui program au pus la dispozitie pe internet fisiere muzicale protejate de copyright, a anuntat miercuri asociatia. Dosarele cu probe sunt trimise la serviciile de investigare a fradudelor din cadrul fiecarui inspectorat judetean de politie, care pot incepe cercetarea prin perchezitie domiciliara. Daca sunt gasiti vinovati, utilizatorii in cauza risca amenzi si chiar inchisoare de la 1 an la 4 ani.
„Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi” (Art. 139, Legea Nr. 8/ 1996) a operelor, inclusiv opere muzicale. Producatorii de muzica reprezentati de Asociatia Industriei Muzicale din Romania sunt titulari de drepturi asupra propriilor inregistrari sonore, actionand pentru protejarea drepturilor pe care le au si in acest mod, prin identificarea si urmarirea in justitie a persoanelor fizice sau juridice care incalca prevederile legii dreptului de autor si a drepturilor conex", se arata in comunicatul AIMR.
Asociatia sustine ca in luna iunie din acest an a monitorizat si adunat probe impotriva unor utilizatori de DC++ din municipiile Bucuresti, Miercurea Ciuc, Craiova, Sfantu Gheorghe, respectiv din mai multe localitati din judetele Cluj, Gorj, Neamt, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botosani si Ilfov.
AIMR sustine ca monitorizeaza permanent informatia partajata pe internet prin huburile DC++ de utilizatorii romani.
"Media inregistrata pe huburile DC++ in Romania a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu varfuri de