ORAŞUL DE VIS: Vânzătorii ambulanţi de brichete "una la un leu" şi şerveţele umede "trei pachete la un leu" caută clientela potrivită în tramvaiul 41.
1 /.
Deranjat de soarele puternic, un domn a renunţat la locul de pe scaun şi s-a îndreptat spre negustoarea cu brichete.
A ales una verde, dar jocul nu i-a ieşit. La prima probă bricheta nu a schiţat nicio scânteie. Nemulţumit, a înapoiat-o negustoarei, la rândul ei dezamăgită că nu i-a ieşit vânzarea. "Dacă le făceam eu, era altceva. Eu doar le vând", a încercat femeia o scuză şi pentru urechile altor călători.
După ce treci de strada Turda, tramvaiul prinde mereu viteză pentru a traversa Podul Grand. La prima staţie ai ajuns în Sectorul 6. Câteva persoane coboară, în timp ce un băiat cu evantaie de vânzare îşi face loc să urce la prima uşă. Deja s-au ridicat câteva priviri interesate. Evantaiul din material textil îl dă la doi lei, dar e dispus să negocieze. În tramvai e cald, nu există climatizare, iar geamurile nu fac faţă.
Sectorul 6 pare un alt oraş înghesuit în cureaua nu foarte generoasă a centurii Bucureştiului. Ca număr de locuitori este unul dintre cele mai aglomerate, cu peste 360.000 de persoane. Se laudă cu câteva cartiere cunoscute: Crângaşi, Giuleştiul cu rapidiştii săi, Drumul Taberei care te supune la supliciul de a face faţă traficului şi cartierul Militari, parcuri şi mai multe zone decât în alte sectoare cu poluare fonică scăzută.
Alternative pentru toţi
Traficul pe Calea Crângaţi este astăzi lejer. O excepţie. Poate este ora prânzului care ţine bucureştenii la serviciu sau în casă, departe de căldura de nesuportat. Multe magazine au fost deschise la parterul blocurilor ridicate prin anii '70. Ele te însoţesc până aproape de intrarea în parcul Crângaşi.
Pe aleea centrală, câţiva maidanezi solizi