I-a plăcut de mic să gătească şi a avut norocul să stea prin preajma unor bucătari şcoliţi în ţara pastelor. A gătit pentru Hagi, «Naşul» şi handbalistele de la Oltchim.
profil
NĂSCUT: 16 iulie 1997, la Şirineasa-Vâlcea
STUDII. Liceul Mecanic din Râmnicu Vâlcea, Cursuri de bucătar prin AJOFM Vâlcea
FAMILIE. Căsătorit, are o fetiţă
Bogdan s-a născut la ţară, într-o familie de oameni care au trăit în cultul muncii dar cărora le-a plăcut să se „răsfeţe" şi cu o mâncare bună. „Noi suntem patru fraţi la părinţi, iar eu şi fratele meu suntem bucătari. Avem un precedent în familie, pentru că mamei noastre îi place, de când o ştiu, să gătească. Mai gătea şi pe la nunţi, pe la botezuri. Primele mele mâncăruri au fost tocăniţele, fripturile, cirobele", spune Gabriel care a ajuns acum bucătar şef la un restaurant extrem de bine apreciat, cu specific italienesc, din Râmnic. Unul dintre fraţii săi este tot bucătar şi de fiecare dată când se aşează la un pahar de vorbă mai schimbă împresii tot despre bucătărie.
A avut învăţăcei aşi ai bucătăriei italiene
După liceu, Bogdan a lucrat la sonde, apoi în construcţii. Dorinţa sa de a deveni bucătar a prins contur când Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a făcut primele cursuri de bucătari pentru şomeri. „M-am bucurat mult că am putut să fac ceea ce îmi plăcea cu adevărat. În 2009 m-am angajat ca bucătar la un restaurant situat la ieşirea din oraş, unde un alt bucătar, Florin, acum plecat în Italia, m-a învăţat multe dintre secretele gastronomice. Acum, aici, în oraş, am lucrat alături de un alt bucătar, Adi, care şi el era îndrăgostit de bucătăria italienească, dar şi el a plecat în ţara pastelor", zâmbeşte Bogdan.
A gătit lui Hagi, „Naşul"-ului şi fetelor de la Oltchim
În întreb care sunt felurile de mâncare pe care le pregăteşte drag, iar