Chiar dacă nepotul şi-ar fi dorit să amplaseze statuia în centrul oraşului, acesta a aflat că Ministerul Culturii nu i-ar fi dat aprobare. „M-am interesat şi eu pe la Bucureşti şi chiar dacă, oficial, m-au pus să fac dosarul prin care să solicitit amplasarea statuii, neoficial am aflat că degeaba aş fi aşteptat o jumătate de an aprobarea. Ministerul nu ar fi fost de acord ca Ceauşescu să ai aibă o statuie în oraşul natal. Mai durează până când vom înţelege că este o parte a istoriei”, a spus Emil Bărbulescu, fiul Elenei, sora lui Ceauşescu.
Nepotul dicatorului vrea ca în câteva săptămâni să finalizeze şi soclul pe care se află statuia bust de 1,80 metri înălţime şi 2,17 lăţime. Cu tot cu soclu, statuia are aproximativ 3 metri.
„Nicolae Ceauşescu este o personalitate”
Prima statuie a lui Ceauşescu a fost făcută de Dediu Georgescu, un sculptor român care a trăit în Franţa. „Este un om care nu a trăit în comunism şi pentru care Nicolae Ceauşescu este o personalitate, este istorie. Este o onoare pentru el să facă prima statuie a lui Ceauşescu şi nu i-a fost deloc uşor. Când am văzut-o prima dată nu semăna deloc cu el, acum seamănă, nu?”, spune mândru nepotul. Sculptorul nu a cerut nicun ban pentru lucrare. Emil Bărbulescu vrea ca până la toamnă să redeschidă Muzeul Casa Memorială Nicolae Ceauşescu. „După ce o să finalizez statuia şi o să amenajez curtea, o să deschid poarta şi o să las ommenii să intre în voie să se uite. Nu o să pun taxă. Cine vrea să viziteze, este liber să o facă. Zilnic opresc aici maşini şi oamenii se uită în curte, iar acum la statuie”, a spus Bărbulescu.
„I-au omorât cu sânge rece în ziua de Crăciun”
Bărbulescu nu este de acord cu deshumarea cadavrelor lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu şi crede că ar trebui lăsaţi să se odihnească în pace.
Acesta a aflat de la reporterul Adevărul de Seară că u