Ediţia din această lună a târgului Slow Food le propune braşovenilor o inedită călătorie a gustului în antichitate până la deserturile servite de romani. Târgul se va desfăşura, în acest sfârşit de săptămână, între 10.00-16.00. Sâmbătă, de la 13.15, sunteţi invitaţi la standul unde bucătarii vor pregăti două feluri de dulciuri romane: dulcia domestica şi globos. Dulcia domestica, o reţetă după Marcus Gavius Apicius, sunt curmale caramelizate cu miere umplute cu miez de nucă. Globos este un desert din brânză dulce, ulei de măsline, făină şi miere şi este pregătit respectând reţeta scrisă de Cato cel Bătrân. Ziua de sâm-bătă este dedicată mierii şi dulciurilor care au ca ingredient mierea, iar degustările încep de la orele 10.30. Duminică, de la orele 11.30, tot la cortul Slow Food, aveţi ocazia să încercaţi gustul câtorva specialităţi libaneze precum falafel, hummus, fatoush, labne, macdus sau tamria. Ediţia din acest week-end a Târgului reuneşte 34 de producători din 10 judeţe ale ţării şi este organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov. Ediţia din această lună a târgului Slow Food le propune braşovenilor o inedită călătorie a gustului în antichitate până la deserturile servite de romani. Târgul se va desfăşura, în acest sfârşit de săptămână, între 10.00-16.00. Sâmbătă, de la 13.15, sunteţi invitaţi la standul unde bucătarii vor pregăti două feluri de dulciuri romane: dulcia domestica şi globos. Dulcia domestica, o reţetă după Marcus Gavius Apicius, sunt curmale caramelizate cu miere umplute cu miez de nucă. Globos este un desert din brânză dulce, ulei de măsline, făină şi miere şi este pregătit respectând reţeta scrisă de Cato cel Bătrân. Ziua de sâm-bătă este dedicată mierii şi dulciurilor care au ca ingredient mierea, iar degustările încep de la orele 10.30. Duminică, de la orele 11.30, tot la cortul Slow Food, aveţi ocazia să încercaţi gustul