Bicicliştii cu experienţă pot încerca o serie de trasee din judeţ, de diferite dificultăţi şi lungimi. Cei care pornesc pe trasee montane cu bicicleta trebuie să fie atenţi la echipament şi la proviziile pe care şi le iau cu ei.
Orădenii pasionaţi de mersul pe bicicletă au foarte multe posibilităţi pentru petrecerea unui weekend pe două roţi. Cei dependenţi de adrenalină şi mai experimentaţi pot încerca trasee dificile. Pentru asta, însă, trebuie să ai o bicicletă bună, făcută special pentru traseele montane şi echipamentul necesare pentru o astfel de aventură.
Începători şi profesionişti
Bicicliştii mai puţin experimentaţi şi care vor doar să se relaxeze timp de câteva ore pot încerca câteva trasee mai uşoare, din jurul Oradei. Astfel de trasee sunt spre Paleu şi Săldăbagiu sau spre Băile Felix, Betfia.
„Avansaţii” pot încerca însă alte variante. Clubul Mountain Riders din Oradea organizează astfel de ture. Site-ul clubului pune la dispoziţia pasionaţilor şi o serie de sfaturi despre cum ar trebui abordate turele şi echipamentul necesar. „Ca să te simţi bine pe tot timpul turei şi satisfacţia să fie maximă, trebuie să-ţi asiguri întotdeauna necesarul de alimente, lichide, haine de schimb şi orice alt echipament de care poţi avea nevoie”, scrie site-ul clubului Montain Riders. La munte vremea se poate schimba foarte rapid chiar şi vara.
Un traseu propus de club este „Circuitul celor două lacuri” cu pornire de Coada Lacului. Traseul are 95 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de +2.200 metri şi poate fi parcurs în aproximativ 9 ore. „Tura se desfăşoară pe un traseu variat şi spectaculos care înconjoară cele două lacuri: Leşu şi Drăgan, cu ocolirea drumurilor asfaltate, având punctul culminant pe Vârful Cornul Munţilor. Vor fi în avantaj iubitorii turelor grele, dar panorama deosebită vă va răsplăti pentru efortul de