Copilul a îndrăgit de mic muzica clasică deoarece mama lui a avut grijă să-i educe urechea muzicală cu melodii compuse de titanii genului.
Codruţ i-a impresionat pe toţi cu talentul său muzical. „E sensibil, cel mai sensibil copil dintre toţi care vin la pregătire“, spune profesorul său de pian, Johannes Onesciuc.
Dacă la alţi colegi de-ai lui talentul se împarte cu munca şi isteţimea, la Codruţ se completează cu foarte multă trăire sufletească. De aceea preferă clasicismul şi nu muzica românească. Spune că marii compozitori i-au marcat viaţa încă de la această vârstă.
Merge la concurs în Nisa
„Cânt la pian de un an şi simt că este pasiunea mea. Nimic nu-mi place mai mult decât acest instrument. Nu am un program bătut în cuie de pregătire acasă deoarece am o soră mai mică şi nu pot exersa atunci când ea doarme. Cânt pe zi cam două- trei ore, iar la cursuri câte o oră de două ori pe săptămână“, explică băiatul.
La fel ca prietenii lui de la şcoală care urmează aceleaşi cursuri, când era la grădiniţă a învăţat să cânte la orgă. Cu toate acestea, nu-l ademeneşte niciun alt instrument muzical şi se rezumă doar la pian, zi de zi, în pregătirile pentru marele concurs din toamnă.
„Voi merge la Nisa, în Franţa, la Concursul Internaţional «Simone Delbert Fevrier», unde voi interpreta la categoria debutanţi. Este cel mai important concurs de până acum şi sper să mă descurc“, spune Codruţ. Tot în toamnă va participa la concursul naţional de interpretare de la Craiova, unde va interpreta melodia lui de suflet, „Cântec în amurg“.
A făcut performanţă într-un an cât alţii în trei
Codruţ mai este mândru de un lucru. Se numără printre cei trei copii care au terminat clasa I şi care au fost la un concurs naţional de pian. În Suceava, până în prezent, niciun copil de această vârstă nu a ajuns atât de