ON-LINE
De sîmbătă, 17 iulie, Editura Curtea veche a devenit actor într-un spectacol absurd: sediul din strada Ion Mincu nr. 11, în care editura şi-a desfăşurat activitatea mai bine de 10 ani, a fost sechestrat în mod abuziv şi, deşi nu există nici un ordin judecătoresc, angajaţilor nu li se permite accesul în clădire. Deşi există un proces pe rol în privinţa deciderii dreptului de proprietate asupra imobilului, Alexandru Schalli, care se consideră moştenitor, a hotărît să nu mai aştepte decizia care urma să fie dată pe 10 decembrie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a hotărît să îşi atingă scopul mai devreme.
Luni, 19 iulie, s-a constatat, de către Secţia 2 de Poliţie, că nu există nici un temei legal pentru prezenţa bodyguarzilor de la Civis Pază, care blocaseră, de sîmbătă dimineaţa, accesul în clădire, în urma sesizării înaintate de către Schalli că imobilul este părăsit. După plecarea acestora, Alexandru Schalli nu a ezitat însă să meargă mai departe, chemînd un grup de peste 10 oameni care să menţină sechestrul. Accesul în clădire este blocat cu lanţuri şi lacăte. Alexandru Schalli nu s-a prezentat cu un executor judecătoresc, acţiunea sa, în opinia reprezentaţilor editurii, fiind abuzivă. Cu toate acestea, se pare că singurele pedepsite rămîn tot victimele.
Miercuri, 21 iulie, Curtea veche a iniţiat un flash mob de protest, la ora 14.00, în faţa sediului editurii. Întîlnirea s-a desfăşurat mai degrabă ca o conferinţă de presă, în care jurnaliştii au luat declaraţii de la Iren Arsene, director Curtea veche, şi de la Doina Jela, redactor al editurii, şi au încercat, fără succes, să obţină informaţii de la „bodyguarzii“ din curtea editurii, ocupaţi cu ataşarea de lanţuri şi lacăte porţilor. Nici cu cei de la Secţia de Poliţie din apropiere nu s-a putut realiza un dialog, singurul răspuns, mecanic, f