Un hotel de cinci stele, un teren de golf, un parc acvatic, un muzeu, un centru de călărie, piste de schi - toate acestea vor exista în 2013 pe cele o mie de hectare care au aparţinut pe vremuri familiei Cantacuzino.
Castelul Cantacuzino şi împrejurimile sale vor fi din nou deschise turiştilor. Dacă pentru moment numai castelul poate fi vizitat (în regim de muzeu), "peste doi ani şi jumătate va fi aici un întreg centru turistic. Plănuim să construim un hotel de cinci stele, un parc acvatic, piste de schi şi multe altele. De asemenea, vor avea loc festivaluri tematice şi evenimente potrivite locului. Pentru început investiţia dedicată construcţiei atracţiilor turistice va fi de 300 de milioane de euro", a spus pentru După Afaceri Kurt Neuschitzer, actualul CEO al Castelului Cantacuzino. Primul eveniment care a avut loc aici a fost o gală de caritate care a inclus o licitaţie de artă contemporană în cadrul căreia s-a vândut şi un tablou realizat de naistul Gheorghe Zamfir şi un concert de muzică clasică cu mezzosoprana de la Teatrul Bolşoi din Moscova, Margarita Mamsirova şi naistul român Nicolae Voiculeţ.
"Castelul va fi transformat, recondiţionat şi restaurat astfel încât să păstreze cât mai fidel istoria locurilor şi apoi reintrodus în circuitul turistic al zonei ca muzeu", spune Kurt Neuschitzer. Castelul Cantacuzino a fost construit în 1911 în Buşteni pe proprietatea prinţului Grigore Cantacuzino supranumit "Nababul" datorită averii sale impresionante. Se spune că avea atâtea monezi de aur încât să poată pava toată curtea castelului cu ele. Clădirea este înconjurată de fântâni, peşteri, cascade şi o întindere largă de pădure. Este totodată unul dintre cele mai interesante edificii româneşti din punct de vedere arhitectural. Construit în forma literei U, abundă de elemente neobrâncoveneşti. Asemeni Castelului Peleş şi Palatului Cotroceni, Cast