Mesele de operaţie şi instrumentarul folosit de medicii de la Clinica de Ortopedie sunt vechi de peste 30 de ani. Pacienţii susţin că frica de operaţie a fost amplificată în momentul în care au văzut în ce mediu urmează să fie trataţi.
Echipamentele folosite pentru salvarea de vieţi sunt chiar de la înfiinţarea clinicii. Cele două mese de operaţie pot oricând să cedeze în timpul intervenţiilor şi să sfârşească o dată cu viaţa celui operat.
Doctorii se tem că pacienţii pot oricând să cadă de pe masa de operaţie
Masa şi lampa scialitică din sala de sus au fost donate în urmă cu 20 de ani de un spital din Elveţia. „Vârsta“ instrumentelor din sala de operaţie de la parter este inexactă. „Masa de operaţie cred că este de la înfiinţarea clinicii, iar lampa s-a pierdut în negura timpului“, spune amărât Ovidiu Alexa, şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul „Sf. Ioan“.
Citeşte şi:
Iaşi: Condiţii de Ev Mediu la „Elena Doamna“
Iaşi: Aparate inutile de aer condiţionat la Neurochirurgie
Copiii bolnavi, primiţi cu gropi la „Sf. Maria“
Iaşi: Spitalul unde pacienţii sunt internaţi ca la hotel
Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem“ (VIDEO)
Pacienţii care au trecut prin sala de operaţie susţin că au fost terifiaţi de imaginea de acolo. Lucian Petrea (25 de ani) este din Bârlad şi a ajuns la Clinica de Ortopedie cu fractură deschisă la tibie.
Ustensilele sunt de la înfiinţarea clinicii
„Într-o zi o să se întâmple o nenorocire“
Tânărul a suferit un accident de maşină în Italia. Când s-a întors să-şi vadă familia a profitat de ocazie pentru a fi operat la Iaşi. „Sala de operaţie zici că e măcelărie unde se taie animale! Când am văzut-o, m-am speriat. Absolut totul este vechi şi nu inspiră încredere unui bolnav“, spune L