Se spune că soarta miliardarului Steve Fossset ar fi fost diferită dacă în ziua dispariţei sale nu şi-ar fi lăsat ceasul Breitling acasă.
Omul de afaceri faimos pentru pasiunea pentru aviaţie şi deţinător a peste 100 de recorduri mondiale era posesorul unui Breitling Emergency, un ceas-instrument ce are încorporat un microtransmiţător care emite semnale pe frecvenţa de urgenţă a avioanelor, şi, ca un făcut, în urmă cu doi ani, când avionul s-a prăbuşit în Nevada, nu purta ceasul care i-ar fi salvat probabil viaţa.
De altfel Breitling, o casă orologeră cu o istorie de 125 de ani, este faimoasă pentru ceasurile dedicate piloţilor, unul dintre icon-uri fiind Navitimer, un model capabil să realizeze toate calculele esenţiale din timpul unui zbor.
"Nouă din zece piloţi poartă Breitling", susţine Peter Kellner, CEO Breitling pentru Europa Centrală şi de Est. Kellner a anunţat marţi la Bucureşti că brandul a ales, în premieră un ambasador pentru România - Cătălin Prunariu, fiul singurului astronaut român, Dumitru Prunariu. Pilotul va purta un Breitling Emergency, supranumit "ceasul care salvează vieţi", creat special pentru piloţi şi echipajele de zbor. În cazul unei aterizări forţate, de exemplu, ceasul transmite un semnal S.O.S. pe o frecvenţă de 121.5 MHz, care poate fi interceptat de echipajele speciale de salvare. Breitling se laudă şi cu propria echipă de acrobaţie, singura echipă din lume formată din civili profesionişti care zboară cu avioane cu reacţie şi care se pregăteşte pentru spectacolele aviatice din Elveţia, Franţa, România, Suedia, Ungaria, Spania, Italia şi Portugalia. Echipa include şapte avioane cu două locuri, L-39 Albatros, folosite şi în antrenamentele militare, iar piloţii de la manşa acestor modele fac parte în general din French Air Force sau Patrouille de France. Cascadoriile sunt incredibile, la viteze de 700 km/h reuşe