A intrat prima dată într-o sală de tenis de masă la 7 ani, iar de atunci a strâns sute de medalii şi cupe. De trei ani este pompier în Zalău şi a câştigat aproape toate competiţiile de tenis de masă organizate în ţară şi în străinătate.
Viaţa lui Dan Fărcaş este împărţită între Detaşamentul de pompieri din Zalău, unde lucrează de trei ani, şi sala de tenis de masă de la Clubul Sportiv. Tenisman de performanţă încă de la nouă ani, Fărcaş nu a renunţat la sportul de înalt nivel nici după ce a devenit pompier.
„Abonat” la primul loc
Primul contact cu tenisul de masă l-a avut la 7 ani, când se ţinea după fratele lui mai mare care practica acest sport. După doi ani, antrenorul Victor Puie l-a luat în serios pe Dan Fărcaş şi l-a transformat într-unul din cei mai buni jucători de tenis de masă din România. A câştigat medalii la fiecare categorie de vârstă şi aproape la toate concursurile naţionale la care a participat, iar la 14 ani a luat aurul european cu echipa României. La 16 ani s-a întors în Zalău, după doi ani petrecuţi la Bistriţa, în lotul olimpic.
După ce a absolvit facultatea de sport, Dan Fărcaş s-a angajat la pompieri. „E genul de meserie care mi se potriveşte. Îmi convine programul: pot să fac mişcare şi să mă menţin în formă“, consideră tânărul din Zalău.
Mai mult, Fărcaş participă şi la competiţiile organizate de pompieri în ţară şi în străinătate.
Campion mondial doi ani la rând
De trei ani, de când s-a angajat la Detaşamentul din Zalău, Dan Fărcaş a urcat pe prima treaptă a podiumului la toate concursurile naţionale ale pompierilor şi a câştigat de două ori titlul de campion mondial, în 2008, la Liverpool, şi la Vancouver, în 2009. „În mai puţin de o lună voi participa din nou la Campionatul Mondial pentru pompieri şi poliţişti, din Coreea de Sud. În fiecare zi petrec cel puţin două ore în sala de antren