"Udrea la Budapesta" se citeşte ca "Lenin în Finlanda". Din Finlanda, Lenin avea o perspectivă mai limpede asupra revoluţiei. În vreme ce se frământa ideologic la Helsinki, nevastă-sa frământa cearşaful cu un bărbos care aducea cu subalternul său, Troţki. Un tablou intitulat "Lenin în Finlanda" o arăta pe Krupskaia lipită de amant (tocmai pentru că Lenin era departe). În timp ce dna Udrea era la Budapesta, pe dl Cocoş nu-l picta nimeni. Dar rămâne adevărul că distanţele îţi dau o înţelegere mai corectă asupra realităţii. Aşa a descoperit Elena Bucureştiul şi potenţialul ei.
Ministrul Turismului ne face o confesiune pe blog: aflată la poalele Parlamentului maghiar, a dibuit potenţialul turistic al Bucureştiului. "Care nu este, din păcate, suficient exploatat", notează Elena. O idee simplă şi bleagă, ca Nuţi are mere. Înfiorată de valurile Dunării, Elena vede mai bine "problemele presante ale Capitalei". Care poate redeveni Micul Paris. Întrucât, despre faptul că Bucureştiul era numit Micul Paris, dna Udrea nu poate lega trei propoziţii esenţiale, o ajutăm. Pe înţelesul ministrului: Micul Paris e oraşul în care şi-au băgat picioarele toţi apendicii politici intraţi până în gât în găinării imobiliare. Exact cei care au pus şi pun la pământ tocmai clădiri de patrimoniu din Micul Paris.
Dna Udrea are un singur talent neîndoielnic: mimează cu suflet implicarea, eficientizarea, transparentizarea şi responsabilizarea indiferent de funcţia sau locul geografic în care se află: la munte, la mare, în Parcul Moghioroş sau la Budapesta.
Dna ministru face mai uşor de înghiţit demagogia politică, tocmai pentru că îi dă un suav aer de eficientizare, transparentizare în stil personal de blondizare. Când atacă marile teme ale Bucureştiului - maidanezii, construcţiile haotice şi curăţenia - o face cu mâhnirea şi indignarea politicianului aflat în opoziţie.