E sâmbătă. Nu de emisiuni festive este vorba, ci de sărbători ale sufletului.
E un ceas al zilei în care pe aproape toate frecvenţele se transmite muzică. Un post cu voci copilăreşti – adică nu chiar obişnuite cu microfonul – prezintă conştiincios un medalion bine documentat Ionel Teodoreanu din serialul „Portrete mici de oameni mari“. (...)
Sursă vie a informaţiilor de ultimă oră, transmiţător prompt şi a tot ce zic şi fac conducătorii, a tot ce zic conduşii de orice vârstă, sex, etnie sau nivel de pregătire, despre ce zic şi fac conducătorii, postul Radio România Actualităţi se străduieşte din răsputeri să fie proaspăt, să cucerească publicul tânăr. La Radio România Cultural, un cunoscut fan SF pune întrebări politicoase, de bun-simţ, unei tinere autoare de „fantazii“. Interlocutoarea răspunde atât de firesc şi de limpede, încât pare că nici n-a observat microfonul. Tot la Radio România Cultural urmează apoi cursul de limba engleză, simpatic şi util. (Cine crede că, în oceanul posibilităţilor de învăţat limbi străine, „lecţiile“ transmise la radio au devenit de prisos – greşeşte. N-ar strica, poate, ca unele scenete să se refere la cea mai stringentă actualitate, ca ispita pentru cei deprinşi cu învăţarea permanentă să fie încă mai mare.) Redactor şi interpret, alături de colegul ei de la Radio România Internaţional, cu un elan, un joc şi o rostire englezească de zile mari – Silvia Blendea.
Apoi vine o altă sărbătoare a sărbătorilor: Ecaterina Stan în dialog cu interpretul de muzică populară şi profesorul Ioan Bocşa de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca. Vocile sună bine, întrebările Ecaterinei Stan trădează cunoaştere, empatie cu publicul şi cu interlocutorul, pe scurt, profesionalism. Datorită ei, povestea lui Ioan Bocşa capătă un dramatism tulburător, interlocutorul se transformă, fără ostentaţie, într-un extra