După ce a locuit timp de 30 de ani în Capitală, săsoaica şi-a dat seama că bucureştenii nu ştiu foarte multe despre convieţuirea interetnică din Transilvania, iar acum promovează tradiţiile din centrul ţării.
Christa cunoaşte aproape toată ţara pentru că a muncit toată viaţa în domeniul turismului. A început ca ghid, după aceea a trecut la jurnalism, iar acum are o casă de oaspeţi în localitatea transilvăneană Biertan şi este foarte implicată în activităţile sociale din localitate.
De altfel, ea va fi prezentă la Transilvania Fest, evenimentul patronat de Prinţul Charles, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică a Transilvaniei. „Cu ocazia acestui eveniment, care se va desfăşura între 30 iulie şi 1 august la Biertan, dorim, printre altele, să le oferim oamenilor ocazia de a descoperi cultura şi tradiţiile săseşti“, explică Christa.
De asemenea, săsoaica vrea să atragă atenţia asupra uriaşului potenţial al acestei zone turistice. „Sunt multe de văzut aici şi, ceea ce e şi mai important, sunt şi multe de învăţat. Avem obiective turistice importante, recunoscute pe plan mondial. Biserica evanghelică fortificată din Biertan, care face parte din patrimoniul UNESCO încă din anul 1993, este cel mai bun exemplu“, spune mândră săsoaica.
A trăit jumătate din viaţă în Bucureşti
În cei peste 30 de ani pe care i-a trăit în Capitală, femeia spune că şi-a dat seama că bucureştenii nu ştiu foarte multe despre ţara lor. „Românii nu ştiu foarte multe lucruri despre ei şi despre ţara lor. Aş vrea să văd mai multă deschidere din partea bucureştenilor către Ardeal“, spune Christa. Ea este de părere că plecarea în masă a saşilor din Transilvania este o mare pierdere pentru comunitatea din centrul ţării.
„Saşii sunt oameni organizaţi şi harnici, iar faptul că n-am mai rămas mulţi pe-aici se resimte“, spune fe