Cantitatea de petrol aflată la suprafaţa apei în Golful Mexic a fost diminuată semnificativ. Anunţul a fost făcut de compania British Petroleum. Zona de coastã a devenit însă neatractivã pentru turişti. Asociaţia americanã pentru turism susţine că după scufundarea platformei Deepwater Horizon şi scurgerile de petrol din Golful Mexic, "turiştii au întors spatele regiunii".
Cantitatea de petrol aflată la suprafaţa apei în Golful Mexic a fost diminuată semnificativ. Anunţul a fost făcut de compania British Petroleum.
Zona de coastã a devenit însă neatractivã pentru turişti. Asociaţia americanã pentru turism susţine că după scufundarea platformei Deepwater Horizon şi scurgerile de petrol din Golful Mexic, "turiştii au întors spatele regiunii".
Echipele de intervenţie au recuperat joi numai 56 de barili de petrol de la suprafaţa apei în Golful Mexic, ceea ce indică faptul că stratul de petrol s-a diminuat semnificativ – aprecierea este fãcutã de compania British Petroleum.
La aceastã declaraţie se adaugã cea a amiralului Thad Allen, care coordonează eforturile de combatere a mareei negre. Oficialul a declarat cã cele 750 de nave mobilizate în Golful pentru operaţiuni de curăţare la suprafaţa apei găseau cu greu suficient petrol pentru colectare.
Diferenţa este uriaşã în condiţiile în care în săptămâna de dinainte de oprirea scurgerii, se recuperau 25.000 de barili de petrol
Repercursiunile se fac simţite din ce în ce mai acut însã. Industria turistică din cele cinci state americane afectate de poluarea din Golful Mexic ar putea înregistra pierderi de aproape 23 de miliarde de dolari în următorii trei ani arata un studiu realizat la comanda Asociaţiei americane pentru turism.
Raportul precizeazã cã turismul este unul dintre cele mai importante motoare economice în regiunea Golfului iar turiştii au cheltuit în această zonă mai mult de