În ciuda crizei, românii plecaţi la muncă în străinătate continuă să trimită bani acasă, chiar dacă mai puţini, indiferent că lucrează în ţările UE sau în spaţiul extracomunitar. Anul trecut, ei au virat aproximativ 3 miliarde de euro în conturile rudelor din ţară, faţă de 5,156 miliarde de euro în 2008, ocupând astfel locul al doilea în rândul statelor UE, după Spania (4,82 miliarde de euro), potrivit datelor Eurostat. Cea mai mare sumă au trimis-o cetăţenii români din spaţiul comunitar (2,66 miliarde de euro) - cel mai ridicat nivel înregistrat la nivelul comunităţii europene. Românii care lucrează în afara UE au trimis în 2009 circa 358 milioane de euro din câştigurile lor, comparativ cu 364 milioane de euro în 2008. La polul opus s-au aflat germanii, letonii, slovenii şi finlandezii, care nu au trimis niciun ban familiilor de acasă.
Şi străinii care muncesc în ţara noastră au câştigat 44 de milioane de euro în 2009 - faţă de 66 milioane de euro în 2008 - , din care 33 milioane euro au revenit numai unor cetăţeni europeni. (S.S.)
În ciuda crizei, românii plecaţi la muncă în străinătate continuă să trimită bani acasă, chiar dacă mai puţini, indiferent că lucrează în ţările UE sau în spaţiul extracomunitar. Anul trecut, ei au virat aproximativ 3 miliarde de euro în conturile rudelor din ţară, faţă de 5,156 miliarde de euro în 2008, ocupând astfel locul al doilea în rândul statelor UE, după Spania (4,82 miliarde de euro), potrivit datelor Eurostat. Cea mai mare sumă au trimis-o cetăţenii români din spaţiul comunitar (2,66 miliarde de euro) - cel mai ridicat nivel înregistrat la nivelul comunităţii europene. Românii care lucrează în afara UE au trimis în 2009 circa 358 milioane de euro din câştigurile lor, comparativ cu 364 milioane de euro în 2008. La polul opus s-au aflat germanii, letonii, slovenii şi finlandezii, care nu au trimis niciun ban familii