Bazinele Complexului „7 Noiembrie” ar fi trebuit să înghită câteva milioane de lei pentru reabilitare. Administrat de Primăria Reşiţa, bazinul în aer liber, care a servit drept ştrand pentru publicul larg decenii la rând, zace în paragină.
Într-o perioadă în care mercurul din termometre depăşeşte 34 de grade, reşiţenii critică tot mai des faptul că ştrandul „7 Noiembrie” şi-a închis porţile în urmă cu câţiva ani şi că baza de agrement se degradează pe zi ce trece. Cele două bazine ale complexului, unul acoperit şi unul în aer liber, au aparţinut iniţial Direcţiei pentru Sport (DSJ). În 1996 au trecut în proprietatea Ministerului Învăţământului, timp în care au fost administrate efectiv de Clubul Sportiv Şcolar. „Noi nu îl puteam întreţine şi a fost preluat de Primăria Reşiţa”, a explicat Ioan Stan, directorul CSŞ Reşiţa.
Lipsa investiţiilor a determinat conducerea DSJ să ceară, zece ani mai târziu, să reintre în posesia bazei sportive. „Am renunţat în favoarea primăriei, pentru că, fostul primar, Liviu Spătaru, a susţinut că are la dispoziţie câteva milioane de lei pentru modernizarea bazei. Nu ne puteam opune unei astfel de investiţii”, a afirmat directorul DSJ, Liliana Dacica. Banii promişi de Spătaru n-au mai venit niciodată, iar acum întreaga bază este închisă şi lăsată în paragină. Bazinul în aer liber a mai funcţionat ca ştrand doar în primul an de când a fost preluat de municipalitate, când un om de afaceri a închiriat baza. De atunci, în interiorul bazei nu au mai intrat decât angajaţii primăriei. „Am făcut o adresă către Primăria Reşiţa pentru că trebuie să ştim şi noi ce se întâmplă. Sperăm ca administraţia să aibă un proiect viabil pentru reabilitarea ei”, a spus Liliana Dacica.
De unde bani de reabilitare
„În momentul de faţă, cele două bazine sunt nefuncţionale. Ele se află în conservare şi se valorifică tot ce se află acolo. Noi am