Autorii sunt pictori din cadrul Cenaclului Constantin Brâncuşi.Prezenţa lor în mijlocul oamenilor este o idee pornită din Casa de Cultură Traian Demetrescu şi transformată în eveniment cultural estival.
Galerie de oltean, fără uşă, fără geam. Aşa a descris pictorul Stan Segărceanu popasul în inima Băniei al colegilor săi din cenaclul de care este legat sufleteşte de câteva decenii încoace. Este unul dintre cei care visa cu ani în urmă ca minunata stradă Unirii, cu clădiri de-o frumuseţe ce îţi tăia respiraţia, să devină loc de pelerinaj pentru iubitorii de artă şi „sală de expoziţie“ pentru artişti. Mai norocoşi, pictorii Eugen Dumitru şi Ghiţă Bebică valorifică din plin şansa de a fi măcar o dată pe săptămână aproape de consumatorii artei lor. Întors de curând de la mare, Bebică este decis să experimenteze un lucru învăţat acolo, portretul care prinde culoare chiar şi cu ajutorul fardurilor.
„Am plecat în vacanţă, dar nu m-am putut abţine să nu pun mână pe hârtie şi culoare, şi pentru că nu îmi luasem acuarelele cu mine, am cumpărat o cutie cu fard şi am folosit-o la realizarea câtorva portrete“, povesteşte pictorul.
Cu drag şi fără bani aşează pe hârtie trăsăturile craiovenilor care îşi doresc chipul imortalizat pe coala artistului. Din iunie, de când Casa de Cultură Traian Demetrescu şi Cenaclul Constantin Brâncuşi au deschis atelierul interactiv în stradă şi poate lucra, dar şi expune sub privirile oricui se nimereşte în zonă, se simte binecuvântat.
„Când oamenii nu vin spre tine, vii tu spre ei, cineva trebuie să facă acest pas. Câştigaţi suntem şi unii şi alţii“, mărturiseşte artistul.
Copiii, prietenii artiştilor
Mânuitor de culori în anii copilăriei, Eugen Dumitru, şi el expozant alături de Ghiţă Bebică în Piaţa Mihai Viteazul, se lasă cu uşurinţă prins în jocul celor mici de-a desenul. Şi cu