Cartea de debut a excentricului muzician, „Şi a văzut asina pe înger“, este povestea unui surdomut care vrea să fie Dumnezeu şi să salveze lumea. Volumul, care a fost publicat pentru prima oară în 1989, apare săptămâna aceasta la Editura Polirom, tradus de Alexandra Coliban.
Nick Cave, în vârstă de 53 de ani, a recunoscut public că lucrul la primul său roman aproape că l-a costat viaţa. În căutarea furibundă a unul stil pe care şi-l dorea apropiat de consistenţa unui maestru al literaturii universale ca William Faulkner, Nick Cave s-a îndopat cu heroină, a slăbit până la os şi s-a lăsat prins în mrejele unor depresii cumplite.
De fapt, cântăreţul, adorat pentru vocea gravă şi pentru ritmurile noi imprimate alături de „The Bad Seeds", n-a făcut altceva decât să transforme proza într-o continuare a muzicii sale.
De aceea frazele lui Cave sunt la fel de hipnotice ca şi cântecele sale. Ascund ceva miraculos, dar şi ceva abject, aspru. Mai ascund şi multă fragilitate. Au, însă, forţa şi magia condeiului unui zeu.
Romanul „Moartea lui Bunny Munro", scris de celebrul muzician australian Nick Cave va sta la baza unei miniserii de televiziune în Marea Britanie
Nu întâmplător, literatura lui e populată de personaje care mai de care mai biblice, de suflete pe jumătate damnate, pe jumătate salvate. Cave scrie masculin, conturând portretele unor bărbaţi blestemaţi să trăiască în miezul unor universuri subiective, adesea imaginare, în care înoată toate scursurile societăţii.
Obsedat de moarte şi de Kylie Minogue
În 2009, când a lansat, concomitent în peste zece ţări (inclusiv România), romanul „Moartea lui Bunny Munro", Cave a simţit nevoia să le ceară scuze lui Kylie Minogue şi Avril Lavigne întrucât personajul principal al cărţii era însetat de nurii celor două artiste.
„Îmi cer scuze în special faţă de A