Demararea unei afaceri nu este un lucru usor, mai ales atunci cand ai un buget de investitii limitat. De aceea, inca de la inceput trebuie sa fii restrictiv in ceea ce priveste banii si sa-i gestonezi gandindu-te la urmari.
Este important sa iti faci un calcul legat de cum te poti apropia de consumatori cu minim de bani si cum poti face fata concurentei fara ca acest lucru sa te coste prea mult. Ca sa te asiguri ca totul merge bine de la inceput, Entrepreneur iti arata zece cai prin care risipesti bani si cum poti impiedica acest lucru.
1. Logo-uri personalizate, foi cu antet si alte simboluri. Acestea te pot face sa te simti ca un antreprenor, dar nu iti aduc acasa bani. Ca sa nu mai dai bani grei agentiilor care se ocupa cu asa ceva, poti sa te folosesti de sabloanele software-urilor gratuite care se gasesc pe Internet, care au template-uri incluse.
2. Birouri scumpe. Biroul in bucatarie nu este o optiune grozava, dar daca nu ai nevoie de un birou formal, nu plati pentru unul.
3. Masinile companiei. O masina de lux pe care o cumperi pentru companie nu te face un om de afaceri mai bun, ci mai sarac. De asemenea, trebuie sa ai grija ca banii cheltuiti pe deplasari de afaceri sa nu va subtieze bugetul.
4. Website scump. Multe companii cheltuiesc prea multi bani pe publicitate. Pe langa borsuri, anunturi etc, acestea cumpara domenii scumpe pentru un site. O varianta free ar fi mult mai utila.
5. Consultantii. De multe ori, un consultant nu face altceva decat sa-ti spuna cat e ceasul. Acestia sunt buni doar in afaceri intr-un domeniu pur stiintific, in rest iti vor spune ceea ce deja stii.
6. Experimentele atunci cand vine vorba de promovare. Firmele de promovare vin uneori sa-ti propuna proiecte inovatoare, de cele mai multe ori mult prea scumpe. Lasa-le pentru cineva care isi permite,