Daca este weekend, trebuie sa fie neaparat si ceva dulce preparat in casa. Aceasta reteta e gata repede, ingredientele sunt dintre cele care se gasesc in orice bucatarie, este ieftina si, nu in ultimul rand, delicioasa. Cantitatile din reteta sunt pentru sase portii.
Ca sa o prepari ai nevoie de trei banane nu foarte coapte, 30 de grame de unt, sucul si coaja de la o portocala, sase oua, 200 de grame de zahar, 400 ml de lapte.
Prajitura se face in doua etape. Curata bananele si taie-le in bucati. Pune untul la topit intr-o tigaie si cand este incins pune bananele si lasa-le pe foc, circa doua-trei minute. Stinge cu suc de portocala, da deoparte si acopera vasul cu un capac. Lasa bananele prajite sa se racoreasca.
Pune doua linguri de zahar la topit intr-un vas, care merge la cuptor. Tapeteaza, prin rasucire vasul, astfel incat fundul si peretii acestuia sa se acopere cu zaharul topit. Lasa sa se raceasca, apoi aseaza bucatile de banana in vas, uniform.
Un dulce de weekend - prajitura cu rom si multa ciocolata
Bate ouale intregi cu restul de zahar, foarte bine cu mixerul. Adauga laptele, coaja de portocala si sucul din vasul in care s-au prajit bananele. Omogenizeaza bine. Rastoarna compozitia peste banane si da vasul la cuptor (incalzit in prealabil), la 150 de grade, pentru 40-50 de minute.
Serveste crema, doar dupa ce s-a racit bine la frigider, cateva ore, simpla sau cu frisca.
Daca este weekend, trebuie sa fie neaparat si ceva dulce preparat in casa. Aceasta reteta e gata repede, ingredientele sunt dintre cele care se gasesc in orice bucatarie, este ieftina si, nu in ultimul rand, delicioasa. Cantitatile din reteta sunt pentru sase portii.
Ca sa o prepari ai nevoie de trei banane nu foarte coapte, 30 de grame de unt, sucul si coaja de la o portocala, sase oua, 20