Kelemen Hunor se declară solidar cu reprezentanţii editurii, care critică autorităţile pentru "o tărăgănare insuportabilă" în luarea unei decizii, în timp ce patrimoniul lor rămâne sechestrat. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Acţionarii Editurii Curtea Veche din Bucureşti, Iren şi Grigore Arsene, au fost prezenţi astăzi la o conferinţă de presă la sediul Ministerului Culturii, desfăşurată în prezenţa ministrului culturii, Kelemen Hunor. Acesta şi-a exprimat solidaritatea cu cei de la editură faţă de incidentele care au debutat pe 17 iulie, când sediul din Bucureşti al Editurii Curtea Veche a fost blocat de o firmă de pază, care a pus lanţuri la uşile şi porţile clădirii.
Ulterior, în noaptea dinspre 19 spre 20 iulie, mai mulţi "interlopi" au pus stăpânire pe imobil şi au sechestrat patrimoniul editurii, aminteşte Mediafax.
Ministrul a spus că este "inacceptabil" ca patrimoniul editurii să fie sechestrat şi a adăugat că a discutat cu ministrul de interne Vasile Blaga şi cu ministrul justiţiei Cătălin Predoiu pentru urgentarea procedurilor privind situaţia de la editură.
Rezolvarea, la toamnă
Imobilul din strada Ion Mincu nr. 11 în care Editura Curtea Veche îşi desfăşoară activitatea de este de 10 ani obiectul unui litigiu care nu este soluţionat.
"Prezumtivul posesor al dreptului de proprietate, Dorothea Schally, al cărei fiu este Alexandru Schally, nu a considerat că are nevoie de un executor judecătoresc pentru a prelua imobilul", a spus Iren Arsene, directorul Editurii Curtea Veche.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au înregistrat plângerea împotriva lui Alexandru Schally, acuzat de Iren Arsene de tulburare de posesie, dosarul fiind în faza actelor premergătoare.
"Noi ştim că, după legile din Uniunea Europeană, pentru ca o instituţie să-şi poată continua activitatea