Este pasionată de agricultură şi îşi dedică timpul creşterii şi îngrijirii plantelor, nu numai la locul său de muncă, ci şi acasă sau la părinţii săi, la ţară.
Valentina este o fire modestă, căreia nu îi place deloc să vorbească despre ea. În schimb, ar sta ore în şir să povestească despre pritenele ei cele mai bune, florile.
De-a lungul timpului, Valentina a avut mai multe locuri de muncă, însă pasiunea pentru agricultură a păstrat-o tot timpul, indiferent de zona sau de natura jobului ei.
A fost repartizată timp de 12 ani la un CAP, la o cultură de legume, la Brăila, a ajuns apoi, la Institutul Viticol de la Valea Călugărească, unde a îngrijit viţă de vie timp de opt ani, iar din 2004 s-a angajat ca inspector de specialitate la sera Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti, la serviciul horticol.
„Noi aprovizionăm cu flori spaţiile verzi din oraş, noi facem însămânţările în seră şi ne ocupăm de tot procesul tehnologic pentru creşterea lor", explică inginera. Femeia cunoaşte fiecare preferinţă a florilor, dar şi perioadele optime pentru plantarea lor.
Zilnic, ea se ocupă de tratamentele şi supravegherea plantelor, dar şi de fertilizare sau controlarea condiţiilor din seră în funcţie de care florile ies din pământ şi cresc. Florile ei preferate sunt ochiul boului, crăiţele, dar şi gladiolele.
Pasionată de flori şi în timpul liber
Când nu este la serviciu, Valentina îşi continuă pasiunea pentru flori acasă, unde îngrijeşte flori de apartament.
„În general, am multe violete acasă, pentru că se pretează a fi crescute în apartament fiind mai uşor de întreţinut. Alte flori, mai ales cele mari, mi se par chinuite la bloc, mai ales iarna, când au nevoi speciale", este de părere femeia.
Ea spune că cele mai rezistente flori de grădină sunt cele anuale, plantate primăvara sau toamna, care pe măsură c