Euro a reacţionat nesemnificativ la rezultatele testelor de stres aplicate principalelor bănci din Europa şi, chiar dacă metodologia a fost contestată de unii analişti, rezultatele testelor şi evoluţiile pozitive înregistrate de unii indicatori din Europa conduc la creşteri ale burselor internaţionale, potrivit analizei "X-Trade Brokers". "Metodologia testelor de stres aplicate băncilor europene a fost contestată de unii analişti, nefiind considerată drept complet relevantă în ceea ce priveşte < sănătatea > sistemului bancar european şi capacitatea sa de a răs-punde unor noi provocări. Cu toate acestea, rezultatele testelor au fost, în general, apreciate de inves-titorii internaţionali drept pozitive: după comunicarea rezultatelor, Euro a înregistrat evoluţii nesemnificative, iar luni dimineaţă bursele asiatice - primele deschise - au marcat creşteri. Dacă investitorii ar fi considerat testele drept total nerelevante, aceştia şi-ar fi manifestat neîncrederea în moneda europeană care ar fi înregistrat deprecieri majore", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers, citat de Agerpres.
Pe parcursul întregii zile de vineri, 23 iulie, când au fost publicate rezultatele testelor de stres, euro a evoluat de la 1,2886 dolari pentru un euro la 1,2915 dolari pentru un euro, la închiderea şedinţei de tranzacţionare. În orele de tranzacţionare rămase după anunţarea rezultatelor nu au fost înregistrate evoluţii majore.
De altfel, euro s-a menţinut în aceleaşi marje şi luni dimineaţă, primele cotaţii evoluând, la rândul lor, în jurul valorilor de 1,2895 - 1,2925 dolari pentru un euro.
Bursele americane au înregistrat, de asemenea, evoluţii pozitive după publicarea testelor de stres, iar cele asiatice au deschis ziua de luni cu creşteri. În ceea ce priveşte bursele europene, acestea erau închise vineri la ora publicării rezultatelo