Camerele de comerţ judeţene propun Guvernului reducerea cotei unice de impozitare, renunţarea la TVA de 24% şi plata imediată a datoriilor statului la firme private. Instituţiile nu specifică însă în demersul lor exact cu cât vor scăderea taxei pe valoare adăugată şi a cotei unice. "Cel mai bun exemplu este cota unică aplicată în Bulgaria de 10 la sută.” spune purtătorul de cuvânt al Camerei de comerţ a României, Constantin Rudniţchi. (audio). El precizează însă că propunerile concrete ale Camerelor de Comerţ se vor face după semnarea unui parteneriat cu Guvernul.
Camerele de comerţ judeţene propun Guvernului reducerea cotei unice de impozitare, renunţarea la TVA de 24% şi plata imediată a datoriilor statului la firme private.
Instituţiile nu specifică însă în demersul lor exact cu cât vor scăderea taxei pe valoare adăugată şi a cotei unice. Analistul economic de la The Money Channel, Radu Soviani spune la RFI că propunerile camerelor de comerţ nu sunt concrete.
“Cred că acest set de măsuri arată cât de neserioase sunt Camerele de Comerţ Judeţene. În primul rând ei cer renunţarea la TVA de 24 la sută, dar la ce nivel? Pentru că acest set de măsuri nu precizează ce nivel ar fi optim pentru perioada următoare.
Din punctul meu de vedere camera de comerţ trage nişte cartuşe în aer, dincolo de faptul că sunt nişte cartuşe nu prea consistente sunt trase şi în aer.” spune Radu Soviani.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Camerei de Comerţ a României, Constantin Rudniţchi spune la RFI că propunerile concrete ale Camerelor de Comerţ se vor face după semnarea unui parteneriat cu Guvernul. Camera de Comerţ susţine revenirea TVA-ului la 19 la sută şi o cotă unică de 10 la sută.
“Este adevărat termenii sunt mai largi pentru că aici ne referim mai de grabă la nişte principii. Guvernul va trebui să facă un parteneriat cu Camera de Comerţ pen