Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a obţinut în al doilea trimestru al anului un profit de 4,52 de miliarde de dolari, în creştere cu 48% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită vânzărilor sistemului de operare Windows 7 şi a suitei de aplicaţii Office 2010, relatează The Wall Street Journal.
În ciuda acestor rezultate, care arată că principalele produse ale companiei încă sunt populare, investitorii sunt sceptici cu privire la performanţa gigantului american pe alte pieţe, precum cea a motoarelor de căutare sau cea a telefoanelor mobile, dominată de companii precum Google, cu platforma Android, sau Apple, comentează cotidianul american.
"Rezultatele arată clar că Office şi Windows continuă să aducă venituri mari companiei. Întrebarea care apare este ce va fi pe viitor. Asta a fost întrebarea pentru Microsoft din ultimii zece ani", a declatat Brendan Barnicle, analist la compania de cercetare Pacific Crest Securities.
Veniturile Microsoft în perioada aprilie-iunie, ultima din anul fiscal al companiei, au crescut cu 22%, la 16 miliarde de dolari. Potrivit Financial Times, acest rezultat se datorează creşterii vânzărilor de PC-uri la nivel mondial, după scăderea masivă de anul trecut. Oficialii Microsoft au declarat că aproape 15% din computerele din lume funcţionează pe Windows 7, ceea ce înseamnă aproape 175 de milioane de licenţe vândute de la lansarea produsului din octombrie anul trecut. Microsoft a avut în al doilea trimestru al anului venituri mai mari decât Apple, doar 0,3 miliarde de dolari fiind diferenţa dintre ele, comentează Wall Street Journal, care a adăugat că acest lucru era de neimaginat acum zece ani. Apple a devenit în luna mai cea mai valoroasă companie de IT din lume, după ce capitalizarea sa de piaţă a întrecut-o pe cea a Microsoft.
Divizia de servicii online a companiei, din ca