Heineken Romania si-a extins portofoliul prin lansarea Ciuc Premium Nefiltrat pe piata locala, noul sortiment de bere fiind disponibil la draught, doar in locatiile HoReCa.
Ciuc Premium Nefiltrat este disponibil pentru inceput in sase orase din tara - Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Arad si Oradea – Heineken avand in plan extinderea numarului de locatii in urmatoarea perioada. Din cele 100 de locatii 4-5 sunt situate in zona veche a Bucurestiului, Lipscani.
“Piata de bere nefiltrata din Romania este inca una tanara, insa credem ca acest segment se va extinde odata cu maturizarea pietei, berea nefiltrata devenind in timp o bere cu traditie, cum este deja in alte tari.”, declara Jan Derck van Karnebeek, director general Heineken Romania.
Berea Ciuc Premium Nefiltrat va fi produsa tot la fabrica de la Miercurea Ciuc si va fi disponibila doar la draught, exclusiv in locatii HoReCa. Brandul nou lansat nu va beneficia de o campanie de promovare in media traditionale, singura modalitate de comunicare fiind canalul HoReCa.
Heineken Romania a raportat pentru anul trecut o crestere de 9% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2008, ajungand la 896 mil. lei net (211 mil. euro).
Portofoliul de marci Heineken Romania acopera toate segmentele pietei: Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana. Heineken Romania are fabrici in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta si 1.100 angajati.