În doar 30 de minute, locurile de profesor titular au fost împărţite dascălilor cu cele mai mari note la examenul de titularizare care s-a încheiat săptămâna trecută. Concurenţa mare a făcut şi mai dificilă obţinerea unui post în acest an. Profesorii cu note mari au avut mai multe şanse să aleagă şcoala dorită.
„Oare o să lucrez la Şcoala nr. 9?" „Mai sunt candidaţi cu note mai mari decât mine?" „Dacă nu prind postul pe care îl vreau, pot apoi să mă transfer?" Acestea erau întrebările care îi frământau, la şedinţa de repartizare a locurilor de profesor titular, dascălii cu note mari, strânşi în centrele de examinare.
La Liceul Teologic din Bucureşti sala a amuţit odată ce şeful centrului de concurs a început să strige catalogul. Prima a fost o profesoară de biologie, Cornelia Sisea, singura care a luat nota 10 din ţară pentru această disciplină.
Profesoara mai trecuse de nenumărate ori prin această experienţă în ultimii 13 ani. De fiecare dată a avut notă mare, chiar dacă nu 10, dar nu a prins post şi a fost obligată să predea ca suplinitor. „M-am hotărât să dau şi anul acesta examenul pentru că anul trecut m-am trezit în luna octombrie că se întoarce inspectorul pe al cărui post lucram şi atunci am atunci eu rămas fără ore", a spus profesoara.
Cornelia Sisea a ales Liceul „Lucian Blaga" din sectorul 2 al Capitalei, care e cel mai aproape de casă şi va preda aici de la toamnă.
„Mai bine profesor decât şomer"
Apropierea de casă a fost criteriul cel mai important pentru majoritatea profesorilor. Toţi au ales şcoli de lângă locuinţele lor. „Voi lucra ca titular la Şcoala Specială nr. 7, unde am predat şi ca suplinitor necalificat", a spus Cristina Toma, profesoară de psiho-pedagogie.
Chiar dacă salariile de debutanţi nu sunt atractive, mulţi dintre absolvenţii care au luat examenul, au ales posturi de titulari pentru că aşa vor a