De la trei ani s-a stabilit cu familia la Strasbourg, iar acum un an a revenit în România pentru a-şi deschide o afacere „dulce”: este singurul producător local al „desertului Catherinei de Medicis” în România.
Pentru că în copilărie mama şi tata nu puteau să-i ofere o cola, familia lui Alexandre a hotărât să părăsească România pentru o viaţă mai bună. „Ne-am stabilit la Strasbourg şi pentru că aveam un unchi care locuia în apropiere”, povesteşte Alexandre într-o română cu puternic accent franţuzesc.
Anul trecut s-a întors în România şi a deschis magazinul Decathlon, dar după numai câteva luni a demisionat, pentru că şi-a dorit să facă ceva ce-i aparţine.
Aşadar, mama lui, Lucia, a început acum doi ani să prepare în casă celebrele Les Macarons, după o reţetă originară din secolul VIII. Catherina de Medicis, soţia lui Henric al II-lea o descoperă la mănăstirile veneţiene şi o aduce în Franţa pentru nunta eicu Henric al II-lea. De atunci, micile delicatese franţuzeşti sunt „îmbrăcate” în zeci de culori şi în dantelă, fiind un adevărat răsfăţ pentru simţuri.
Reţetă secretă
Alexandre s-a gândit că ar fi o activitate pe care să o exporte şi din care să profite la maximum. A deschis un laborator în Militari şi urmează şi un magazin în zona Dorobanţi.
Reţete ale celebrelor prăjituri de lux, crocante în exterior, dar moi în interior, sunt peste tot, dar fiecare are un secret bine ascuns. „Reţete veţi găsi oriunde, dar nu se spune tot, aşa că niciodată nu vor ieşi ca acestea, pentru că le va lipsi un ingredient sau modalitatea de a le prepara va fi greşită”, explică Alexandre. Lichior de măr, budincă, zahăr, unt, esenţă de trandafir, cuvertură neagră sau albă, acestea sunt câteva dintre ingredientele delicatesei.
„Madame Lucie” în nouă arome
Pasionat de ceea ce face, tânărul vrea să-i facă pe b