Nemţii au recurs la această strategie pentru a nu pleca cu utilajele şi specialiştii înpoi în ţară, deplasare costând foarte mult.
Lucrările de reabilitare a celei mai importante artere rutiere care traversează judeţul Vâlcea, DN 7 (E 81) vor continua chiar dacă Guvernul nu mai are fonduri. Şeful Administraţiei Naţionale de Drumuri, Districtul Vâlcea, ing. şef Eugen Mănescu, ne-a spus: „Chiar dacă fondurile alocate anul acesta de la Guvern s-au epuizat, consorţiul eleveţiano-german va continua să lucreze pe Valea Oltului, urmând ca banii în contul lucrărilor executate să fie daţi anul viitor. Este vorba ce aproximativ 1,2 milioane lei". Firma Sachsische Bau continuă proiectul de consolidare a versanţilor, în zonă fiind zeci de alpinişti care îndepărtează stâncile de pe versanţi, aflate în pericol de a cădea în carosabil.
Proiect majorat cu 50 %
„În următoarele trei săptămâni alpiniştii vor răngui stâncile în deptul kilometrului 198+400 până la 198+700 după care se vor muta la un alt punct de lucru, în apropiere de Brezoi, la km. 200 şi 205. Firma străină mai are lucrări şi pe Transfăgărăşan, dar a acceptat să lucreze cu fonduri proprii pentru a nu fi nevoită să cheme în ţară, inginerii, şefii de şantiere, muncitorii cu înaltă calificare ce lucrează pe utilajele cu care a venit. Mai mult decât atât, transportul utilajelor în ţara de origine ar costa foarte mult", a mai spus ing. şef Mănescu. Proiectul iniţial de consolidare a versanţilor a fost de nouă milioane de euro, dar a fost majorat cu 50 la sută. Lucrările vor mai continua încă doi ani de zile, asta dacă firma care le execută va primii banii de la Guvern. Sachsische Bau a mai consolidat Alpii Austrieci şi Elveţieni.
Valea Oltului a lăsat doi soţii invalizi
Cel mai grav accident pe Valea Oltului a avut loc în anul 2002 când soţii Ioana (57 ani) şi Ion Nicu