Conducerea Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) a inceput pe 20 iulie consultarile cu sindicatele privind noi disponibilizari de personal, pentru eficientizarea activitatii companiei. Dupa ce sindicalistii au acuzat saptamana trecuta, ca in SNR se incearca disponibilizarea mascata a circa 800 de angajati, sub pretextul unor "relocari", conducerea SNR a transmis luni un raspuns catre HotNews.ro in care spune ca procedura de concediere a angajatilor se face potrivit legii. Sindicalistii au mai precizat luni ca vor ataca in instanta Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind relocarea a circa 800 de angajati si ca o disponibilizare a 40% din personal va bloca activitatea SNR.
"Procedura de concediere a angajatilor din cadrul Radiocom se desfasoara cu respectarea dispozitiilor Contractului Colectiv de Munca al Radiocom si a tuturor actelor normative care reglementeaza legislatia muncii si cu consultarea sindicatelor", se arata in raspunsul transmis abia luni de conducerea SNR, ca reactie la un articol HotNews.ro privind un protest demarat la inceputul saptamanii trecute de sindicalistii SNR.
Precizam ca in acest moment ne aflam in faza consultarilor cu reprezentantii sindicatelor pe marginea propunerii noastre.
Conducerea SNRFederatia Sindicatelor Radiocomunicatii, care reprezinta interesele a peste 1.500 de angajati SNR (Radiocom), companie de stat care asigura transmisiile TV si radio pentru Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune, a avertizat martea trecuta ca in SNR se incearca disponibilizarea ilegala a circa 800 de angajati, fapt ce ar putea duce la intreruperi foarte mari de comunicatii.
Mai mult sindicalistii se plangeau ca Ordonanta de Urgenta cu programul de modernizare, reorganizare si reducere a cheltuielilor SNR promovata de ministerul Comunicatiilor si adoptata in luna