Te-ai gândit vreodată că bonul fiscal nu este doar o hârtie simplă pe care o arunci după ce verifici dacă te-a înşelat sau nu casiera magazinului? Păstrarea chitanţei îţi poate aduce bani sau reduceri la plata impozitelor către stat. Sursa: EVZ
Startul la vânătoarea de bonuri fiscale a fost dat de premierul Emil Boc, care a precizat sâmbătă că, indiferent de produsul sau serviciul achiziţionat, persoanelor care solicită şi păstrează bonurile fiscale li se va returna o parte din sumă.
"Toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate, peste un anumit sau până la un anumit plafon, vor beneficia de o primă din acea sumă de bani pentru a putea să-i încurajăm să ceară bon fiscal la diversele produse care se vând în România - de la pâine până la lucruri foarte valoroase, lucruri foarte scumpe, pentru că, din nefericire, o formă a evaziunii fiscale este şi aceea că nu se dă bon fiscal", a spus şeful executivului.
O nouă modificare a Codului Fiscal
Întrebat care este plafonul şi ce sumă se returnează, Boc a precizat că nu au fost încă stabilit. "Vom discuta acest procent. Cert este că vom stabili un plafon pe an de bonuri fiscale care se pot aduna, şi din acele bonuri fiscale, un procent, îl vom stabili, i se va returna consumatorului pentru faptul că a adus bonurile fiscale şi le-a cerut", a spus acesta.
Potrivit premierului, acest program are în vedere stimularea oamenilor de a cere bon fiscal şi de a lupta împotriva evaziunii fiscale. Totodată, vor beneficia de deduceri fiscale şi persoanele care realizează amenajări ale locuinţei, după ce va fi modificat în toamnă Codul Fiscal.
Ministrul economiei, Adriean Videanu, a menţionat că este vorba de e o deducere fiscală legată de toate materialele şi serviciile care se achiziţionează pentru reabilitarea unei case.
"Este o zonă cu evaziune fiscală majo