Sătui de condiţiile de muncă din România şi de lipsa de respect şi atraşi mai ales de partea financiară, trei medici de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Gorj au decis să lucreze în ţări precum Anglia sau Franţa.
Trei medici angajaţi de mulţi ani la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Gorj au decis să plece la muncă în străinătate. Pentru fiecare dintre ei a fi medic în ţări precum Anglia sau Franţa este o provocare şi o şansă de a-şi schimba viaţa. Medicul Călin Neamţ este angajat de 15 ani la ambulanţă şi zece ani a lucrat în spital, ca medic de urgenţă. Ajuns la 50 de ani, doctorul Călin Neamţ a decis că este vremea să accepte o nouă provocare: va pleca în Anglia, unde va profesa meseria pe care o iubeşte. A pus în balanţă toate avantajele şi dezavantajele acceptării unui post de medic specialist de urgenţă într-un spital din Anglia. „A pleca la 50 de ani la muncă în Anglia mi s-a părut o provocare ce nu putea fi neluată în seamă. De asemenea, a contribuit şi partea financiară, căci aici câştig aproximativ 600 de euro pe lună, pe când în Anglia voi câştiga aproximativ cinci mii lire sterline, ceea ce, la un calcul simplu, înseamnă o remuneraţie de opt ori mai mare“, a povestit doctorul Călin Neamţ.
Prea bine pregătiţi pentru salariul din România
Originar din judeţul Arad, Călin Neamţ a absolvit cursurile Facultăţii de Medicină din Timişoara şi a venit în Gorj după ce s-a căsătorit. De 25 de ani profesează meseria pe care şi-a ales-o. La 30 de ani, doctorul Călin Neamţ a plecat în Libia şi la 40 de ani a lucrat o vreme în Elveţia. Acum, la 50 de ani, a decis că este timpul să lucreze în sistemul sanitar din Anglia. „Noi, medicii din România sau cea mai mare parte a noastră, suntem bine pregătiţi pentru că în această ţară se învaţă carte. Din punctul meu de vedere, sunt prea bine pregătit comparativ cu salariul pe care îl