La prima vedere poate parea ciudat. Cum adica instrumente de bucatarie care te ajuta sa gatesti sanatos? Este vorba despre aparate si instrumente care, folosite constat, iti pot modifica radical modul in care pregatesti mancarea, prin reducerea aportului de grasimi.
Trucurile, sfaturile si recomandarile sunt oferite de Cuisine AZ.
Pe langa instrumentele si ustensilele recomandate, specialistii te sfatuiesc sa ai la indemana, pe masa de bucatarie, langa solnita si cateva recipiente cu plantele aromate uscate si maruntite, pe care sa le folosesti pentru a da gust mancarurilor, injumatatind in acelasi timp cantitatea de sare. Reducand cantitatea de sare din mancare, aceasta devine mult mai sanatoasa. Propunerea este valabila si pentru piper, care trebuie pus din belsug in mancare pentru proprietatile lui, pentru gust si aroma.
Wok - tigaia chinezeasca este una dintre cele mai utile in bucatarie. Forma vasului permite ca mancarea sa fie gatita rapid cu o cantitate foarte mica de grasime. In wok legumele si carnea se gatesc foarte repede, ceea ce face ca acestea sa-si patreze toate proprietatile nutritive.
Vasul de gatit cu aburi - pastreaza cel mai bine vitaminele si mineralele, dar si gustul, culoarea, textura si aroma naturala a alimentelor. Unde mai pui ca la abur pot fi preparate si unele deserturi! Esential este faptul ca pentru gatitul la aburi nu ai nevoie de grasime.
Hartia de copt - elimina nevoia de a unge tava, indiferent ce pui la copt: o bucata de carne, legume sau un desert. Avantajele sunt evidente.
Gratarul de pe aragaz - este un sistem de gatit care a supravietuit timpului. Fie ca este un gratar de piatra sau acoperit cu teflon, acesta este modul ideal de a gati fara grasimi. Este ideal pentru preparatele de vara si este binevenit pentru toata familia, indiferent ca este vorba despre