Turiştii pornesc zilnic în căutarea unor preţuri convenabile pentru a servi masa. Pentru cei care aleg Satul de Vacanţă sau zona Perla, masa îi poate costa mai puţin decât la Cazino, unde costurile cresc considerabil. Pentru un meniu complet, turiştii sosiţi pe litoral sunt nevoiţi să scoată din buzunare în jur de 15 lei la autoservirile şi terasele de la intrarea în staţiune şi mult mai mult la Cazino sau zona de nord a staţiunii. Servirea mesei a devenit deja o aventură pentru turiştii cu posibilităţi financiare medii. Majoritatea celor care vin la mare aleg autoservirile sau patiseriile pentru a-şi potoli foamea. Aici beneficiază chiar de oferte din partea patronilor, cum ar fi cele la covrigi 5+1 gratis, apa Roua - 3 lei, Redbull - 6,5 lei, îngheţată - 2,5 lei.
Ciorbele, la mare căutare
În zona Cleopatra, cel mai mult se vând ciorbele. O ciorbă de burtă costă 5,5 lei, o ciorbă de fasole - 3,5 lei, o supă de pui - 4,5 lei. „Ne permitem să dăm 5 lei pe o ciorbă şi 4 lei pe o porţie de hamsie sau 5 lei pe guvide. Am văzut că în zona Cazino acelaşi meniu costă mult mai mult", a declarat Virginia din Buzău. Preţurile cresc pe măsură ce înaintezi în staţiune.
Dacă un porumb fiert costă 1,5 sau 2 lei în Satul de Vacanţă, preţul acestuia poate ajunge şi la 4 lei la Cazino. La fel şi clătitele. În zona Perla le găseşti mai ieftin, iar la Cazino, o clătită uriaşă costă 5 lei. O ciorbă la terasa „Andreea" sau „La mama" costă 7 lei, iar un meniu la celelalte tersase din zonă costă 19 sau 21 de lei.
Plata cu tichete de masă
O shaorma mică ajunge la 6 lei, una mare la 7 lei, în Satul de Va-canţă, un kebab - 5 lei, preţul acestora aproape dublându-se la Cazino sau zonele de fiţe ale staţiunii. Ca să-şi atragă clienţii, mulţi patroni acceptă chiar şi plata cu bonuri de masă. Acest lucru este valabil în cazul teraselor Lacosta şi Trattoria de