Problema romilor reapare pe tapet în discuţiile liderilor europeni la o reuniune de la Paris. Conferinţa europeană pe tema situaţiei romilor are loc mâine, 28 iulie şi vine după ce Franţa a cerut partenerilor europeni să gestioneze cu adevărat problemele ridicate de dificultatea de integrare a comunităţilor de romi, "pentru a evita reacţii negative din partea opiniei publice", după recentele incidente de pe teritoriul său.
Problema romilor reapare pe tapet în discuţiile liderilor europeni la o reuniune de la Paris. Conferinţa europeană pe tema situaţiei romilor are loc mâine, 28 iulie şi vine după ce Franţa a cerut partenerilor europeni să gestioneze cu adevărat problemele ridicate de dificultatea de integrare a comunităţilor de romi, "pentru a evita reacţii negative din partea opiniei publice", după recentele incidente de pe teritoriul său. Dacă liderii europeni vor să găsească acum soluţii pentru rezolvarea acestor probleme, România pe de altă parte, a adoptat acum zece ani o strategie pentru prevenirea discriminării romilor. Rezultatele însă lasă de dorit.
Secretarul executiv al Organizaţiei Romani Criss, Adrian Vasile spune la RFI că până în prezent Guvernul nu a făcut mare lucru pentru că nu a locat bani pentru implementarea strategiei pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor.
"Nu s-au făcut progrese mari faţă de ce era prevăzut în strategia guvernamentală. România încercat să ascundă sub preş problema romilor, au făcut fel de fel de rapoarte în timp ce societatea civilă atenţiona că nu există măsuri concrete pentru integrarea romilor. Acum din ce în ce mai mult problema romilor apare pe agendele internaţionale fără să existe o soluţie clară şi concretă pentru rezolvarea ei" spune secretarul executiv al Organizaţiei Romani Criss, Adrian Vasile.
Problema romilor reapare pe tapet în discuţiile liderilor europeni la o reuniune de la Paris. Co