A plecat din România să lucreze în campusurile studenţeşti din Anglia şi acum a devenit cetăţean al Regatului Unit, fiind singurul român care lucrează la metroul londonez.
Sorin este un tânăr care a ştiut ce vrea de la viaţă. Când în România lucrurile au început să meargă din rău în mai rău, a găsit energia şi a avut curajul să plece „dincolo". „Am plecat în anul 2003, cu adeverinţă de student, să lucrez în Anglia într-un campus studenţesc pentru o perioadă de trei luni, dar după expirarea acestei perioade m-am hotărât să-mi prelungesc şederea. Am lucrat pe plantaţie, culegeam legume sau fructe, apoi într-o fabrică de prepararea căpşunilor. A fost extrem de greu, într-o ţară unde nu cunoşteai foarte bine limba, obiceiurile". După expirarea vizei, tânărul vâlcean a mers la Ambasada României de la Londra unde şi-a prelungit şederea cu încă trei luni, cu viză de afacere. „Cu bani câştigaţi în campus am reuşit să supravieţuiesc, la limită, şi să-mi fac acte de şedere pe încă trei luni. Doi ani de zile nu am putut veni în ţară să-mi văd părinţii, rudele", ne-a spus tânărul care a sosit zilele acestea la Râmnicu Vâlcea, în concediu, să-şi vadă părinţii şi rudele.
A devenit şi cetăţean englez
Cu viză de busines, Sorin şi-a continuat şederea în Marea Britanie şi a continuat să lucreze. „Mi-am luat prietena din România, pe Lavinia, care apoi mi-a devenit soţie, şi am continuat să muncim din greu. Ea făcea curăţenie la metrou, iar eu lucram în construcţii. Fie că era zi, fie că era noapte, munceam pe rupte pentru că eram hotărâţi să nu ne dăm bătuţi oricâte sacrificii am fii făcut. În Anglia, ca să locuieşti cu chirie într-o casă, contractul trebuie să-l faci doar printr-o Agenţie, care îşi cere o sumedenie de acte să faci dovada şederii tale acolo şi că ai un loc de muncă", povesteşte Sorin. Noile reglementări ale UE dar şi faptul că a obţinut în