Starea de sănătate a lui Cevi, aşa cum îi spun prietenii, s-a îmbunătăţit, însă tânărul are nevoie urgentă de o embolizare la o clinică din străinătate.
S-au împlinit ieri zece zile de când Florin Gavrilă, tânărul de 27 de ani diagnosticat cu o malformaţie cerebrală congenitală, zace pe patul unui spital din Timişoara. Zece zile în care fiecare zâmbet, fiecare cuvânt al lui Cevi, aşa cum îl ştiu prietenii, a venit ca o rază de speranţă. „Acum se simte ceva mai bine, e stabil, foarte somnolent şi face febră foarte des”, ne povesteşte Iulia, soţia lui Florin. Pentru prima dată de când mica lor minune, Teresa, a apărut în viaţa lor, Florin nu şi-a putut ţine în braţe fetiţa atunci când aceasta a împlinit opt luni. Familia tânărului nu se gândeşte acum decât să-l repună pe Florin cât mai repede pe picioare. Fac socoteli, adrese către clinici din străinătate , întreabă specialişti pentru ca Cevi să aibă parte de cel mai bun tratament. „În tot acest timp, am încercat să contactăm mai multe clinici din străinătate de la care aşteptăm răspuns pentru a alege varianta cea mai potrivită pentru operaţie. Deocamdată nu am primit răspuns decât de la clinica din Treviso-Padova însă încă mai aşteptăm”, a mai spus Iulia.
Are nevoie de embolizare
Chiar dacă starea de sănătate a tânărului programator se ameliorează, cu fiecare secundă care trece, embolizarea, soluţia găsită de medici, devine tot mai necesară pentru a elimina riscul unei noi hemoragii. Embolizarea este o intervenţie nechirurgicală, radiologică, pentru obturarea arterei care hrăneşte acea malformaţie. În lipsa hranei, malformaţia va putrezi şi va fi eliminată prin sistemul de drenaj al creierului. În cazul în care embolizarea nu reuşeşte, se va interveni chirurgical, riscurile fiind foarte mari şi în acest caz. Medicii care s-au ocupat de cazul lui Florin au estimat costurile totale ale unei astfel